Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belen Yangını Kontrol Altında

  Hatay’ın Belen ilçesi

 

Hatay’ın Belen ilçesi Şenbük Mahallesi’nde çıkan orman yangını, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) itfaiyesinin de desteğiyle kontrol altına alındı.

Şenbük Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, saat 14.00 sularında vatandaşlar tarafından fark edilerek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, AFAD ve HBB itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yangınla mücadele için Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 15 arazöz, 2 helikopter ve 1 uçak ile söndürme çalışmaları başlatıldı. Destek vermek üzere HBB İtfaiyesi’nin Belen, Kırıkhan ve Serinyol itfaiye amirliklerinden araç ve personel bölgeye yönlendirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, HBB Fen İşleri, Park-Bahçe, Sağlık ve Sosyal İşler, Zabıta, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları ve HATSU tarafından arazöz, iş makinesi, su tankeri, araç ve personel desteği sağlandı. Ekiplerin koordineli ve hızlı müdahalesi sayesinde yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeden kontrol altına alındı. Yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının çıkış nedeni hakkında soruşturma başlatıldı. (Yusuf Cemil Karaçay)