Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Esnafa Bir Darbe De Siz Vurmayın

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Altınözü ilçesindeki esnafın yaşadığı haksız cezaları gündeme getirdi.
Altınözü ilçesinde AFAD tarafından yapılan kardeşlik çarşısında faaliyet gösteren 82 esnafa, kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle 11 bin ile 24 bin lira arasında değişen cezalar kesildi. Çalışkan, bu cezaların haksız olduğunu savundu. Enerjisa’ya kayıt olmak isteyen esnafın, sistemde adreslerinin görünmediğini belirtti.

Meclis kürsüsünden yetkililere seslenen Çalışkan, esnafın depremde büyük mağduriyet yaşadığını ve şimdi de haksız cezalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Çalışkan, “Enerjisa sisteminde yerleri görünmüyorken nasıl kaçak elektrik kullansınlar? Bu cezanın derhal kaldırılması gerekiyor. Depremzede esnafımıza bir darbe de siz vurmayın! Yetkililerin depremzede esnafımıza sahip çıkmasını bekliyoruz,” dedi.

Çalışkan, konuşmasında deprem sonrası yapılan evlere geçici abonelik verilmesi talebinde bulundu. Ayrıca, “Hem Altınözü esnafımıza hem de Antakya merkez konteyner çarşı esnafına destek olunmalı. Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Çalışkan, deprem bölgesindeki bir diğer önemli sorun olan rezerv alanı konusuna da değinerek mağduriyetlerin devam ettiğini ve yetkililerin bu soruna acil çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

( Yusuf Cemil Karaçay)