Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ADD: 23 ve 24 Temmuz Çok Önemli

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesi, Hatay’ın anavatana katılışının 85. yıldönümüne dikkat çekerek 23 ve 24 Temmuz tarihlerinin Türk tarihi için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. ADD Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, şu mesajı paylaştı:

“23 ve 24 Temmuz, Türk tarihinde çok önemli iki tarihtir. 23 Temmuz, Hatay’ın kutlu günü. Hatay halkı, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İsmet İnönü, Hatay Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, Hatay Millet Meclisi üyeleri ve emeği geçen devlet adamlarını şükran ve minnetle anıyor. 6 Şubat 2023 depreminde kayıplar veren Hatay halkı, zorlu yaşam koşulları ve aşırı sıcaklarla mücadele etmeye devam ediyor. Atamızın emaneti olan Hatay’ı yeniden inşa etmek boynumuzun borcudur. Hatay halkının daha güzel, huzurlu günler yaşaması dileğiyle bu bağımsızlık gününde Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, Hatay halkının bayramını kutluyoruz.

24 Temmuz ise Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan Antlaşması’nın 101. yıldönümü. Türk Ulusu’nun kanıyla imzalanan Lozan’ı tartışmaya açmak, Sevr’e, BOP’a ve benzeri emperyal planlara teslim olmaktır. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir.” – Mehmet Durmaz-