Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yukarı Denizin Kıyısı” Belgeseli Tanıtıldı

Akademik çalışmaları ve belgeselleri

Akademik çalışmaları ve belgeselleri ile tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci, son projesi olarak Van belgeselini duyurdu. 1992 yılından bu yana tarih ve kültür temalı belgeseller çeken ve 80’den fazla ülkede film festivallerine katılan Cereci, Van’a olan vefa borcunu ödemek amacıyla bu projeyi tasarladı.
Son 5 yıldır şehir belgeselleri üzerine çalışan Prof. Dr. Cereci’nin, 1992 yılında İstanbul’da çektiği ilk belgeselden sonra Antakya, Mersin, Tarsus ve Çamlıyayla gibi şehirlerde de belgeseller hazırladığı biliniyor.
“Yukarı Denizin Kıyısı” adını taşıyan Van belgeseli, Van Gölü’nün Urartu devletinin kaynaklarında “Yukarı Deniz” olarak geçtiği kaydından esinlenerek bu ismi aldı. Belgeselde, Van’ın binlerce yıla dayalı tarihi ve geleneksel kültürü ele alınıyor. Ayrıca, Van Gölü’nün 1750 metre yükseklikteki nadir konumuna ve gölle olan ilişkisine sıkça vurgu yapılıyor.
Belgeselin teknik ekibinin yanı sıra Hayri Özdemir, Süheyla Dabbağoğlu, Nadir Bukay, Meriç Mercanoğlu, Gülay Özek, Rezzan Bayram, Prof. Dr. Sait Ebinç, Doç. Dr. Şahabettin Öztürk, Menekşe Ereli, İlker Kırıkbaş ve İsmail Hekimoğlu gibi isimlerin de katkıda bulunduğu belirtiliyor. -Yusuf Cemil Karaçay-