Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öntürk’ten Hatay’ın 85. Yılına Özel Mesaj

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılışının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Öntürk, mesajında Hatay’ın köklü geçmişine ve kültürel mirasına atıfta bulunarak, 23 Temmuz 1939’da gerçekleştirilen katılımın önemine vurgu yaptı.
Öntürk, 1. Dünya Savaşı sonrasında Fransızların bölgeyi işgal etmesiyle Hatay’ın geleceğinin belirsizleştiğini belirtti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz.” sözünden ilham alarak, Hatay’ın Misak-ı Milli sınırlarına dahil edilmesi amacıyla yapılan kararlı mücadelenin sonunda, Hatay Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ve 29 Haziran 1939’da Hatay Millet Meclisi’nin oy birliğiyle Türkiye’ye katılma kararını aldığını hatırlattı.
23 Temmuz 1939 tarihinde gerçekleştirilen Ana Vatana Katılış Töreni’nde Antakya’daki kışladan Fransız bayrağının indirilip Türk bayrağının çekilmesinin, Hatay’ın tarihindeki önemli rolünü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü pekiştirdiğini ifade etti.
Başkan Öntürk, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin Hatay’ı derinden etkilediğini ve büyük yıkımlara yol açtığını belirtti. Depremin ilk anlarından itibaren devletin tüm kaynaklarını seferber ettiğini, Hatay’ın hepimizin şahsi meselesi olarak kabul edildiğini ve deprem yaralarının sarılması için gereken tüm enerjinin harcandığını söyledi.
18 yıl süren işgal direnişinin ardından bağımsız bir devlet olan Hatay’ın, ana vatana olan özlemini dindirdiğini belirten Öntürk, bu tarihi süreçten alınan güç ve dayanışma ruhuyla şehrin yeniden inşası için tüm hemşehrilerle birlikte çalıştıklarını vurguladı. Depremin yaralarını, devletin güçlü desteği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde saracaklarını ifade etti.
Öntürk, Hatay’ın ana vatana katılışının yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emeği geçen Tayfur Sökmen, Abdulgani Türkmen, Abdurrahman Melek ve diğer Hatay kahramanlarını minnetle andığını ve tüm şehitler için Allah’tan rahmet dilediğini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-