Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beton santrali gölgesinde boğulan: Karaali

Antakya Çevre Koruma Derneği

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) dün gerçekleştirdiği saha çalışmalarında beton santrali gölgesinde adeta boğulan Karaali mahallesindeki konteyner kentlerde inceleme yaptı. AÇKD başkanı Nilgün Karasu, TTB yönetim kurulu üyesi Dr. Ali Kanatlı’nın da hazır bulunduğu incelemelerde konteyner kent yerleşim alanlarına savrulan ve sağlığı tehdit eden toz bulutunun videoları kayda alındı. Dernek başkan ve yöneticileri, Karaali mahallesindeki beton santrallerinden kaynaklanan yoğun şikayetleri değerlendirmek üzere konteyner kente geldi. Yapılan incelemeler sonucunda, santrallerden yayılan toz bulutlarının çevrede yaşayan depremzedelerin halk sağlığına ciddi zararlar verdiği tespit edildi.

“Depremden Ölmedik, Tozdan Öleceğiz”

AÇKD’nin saha çalışmasına katılan gazetemiz muhabirine konuşan mahalle sakinleri uzun süredir bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdi. Pencerelerini bile açamadıklarını, çocukların okulda her gün toz soluduğunu ve yaşlıların, hastaların durumlarının santral tozları yüzünden daha da kötüye gittiğini belirttiler. Ayrıca, tarım yapanların ürünlerinin zarar gördüğü, çamaşır asmanın bile mümkün olmadığı ve birçok başka sorun yaşadıklarını eklediler.

sant

“Kırsala Geldik Kurtulamadık”

Konteyner kentler ve civar yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar, hemen yanı başlarındaki beton santralinin çıkardığı toz nedeniyle günlük yaşamlarının olumsuz etkilendiğini ifade ettiler. Maske takmadan dışarı çıkamadıklarını ve acil çözüm beklediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını talep ediyor.

Şikayetleri yerinde inceleyen Antakya Çevre Koruma Derneği heyeti yaşanan sorunun her geçen gün büyüdüğünü, yetkililerin hala sorunu görmezden geldiğini ifade ederek vatandaşların haklı isyanını dile getirmek ve çözüm bulmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. – Volkan İcil-