Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öntürk’ün kasasında 500 milyon tl var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın emekçileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Hatay’da bulunan Gazete Cemiyet Başkanları, basın emekçileri ve Hatay BŞB Daire Başkanları da katıldı.
Başkan Öntürk, belediye başkanlık mazbatasını aldığı günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları paylaştı. Öncelikli olarak belediyenin mali raporlarını çıkararak kamuoyuna açıkladıklarını belirten Öntürk, “40 gün boyunca mali tabloyu ortaya çıkarmaya çalıştık. Batmış bir belediyeye geldiğimizi gördük. 100 günde 4 milyar 174 milyon lira borç ödedik. Seçimlerden 1 ay önce 1.9 milyar liralık iş yapılmış. Araştırıyoruz. EXPO’da A Kapı girişinde yapılan büyük kiralık çadırın 620 bin dolar olduğunu tespit ettik. Şu an 510 kiralık araca 86 milyon lira aylık kira ödüyoruz. Mevcut ihtiyaç araç sayımız 1150 civarında. Satın alma yoluna giderek 4 yılda mevcut kiralama bedelleriyle araçları envantere kazandırmış olacağız. ” ifadelerini kullandı.
Başkan Öntürk, şu an belediyenin kasasında 500 milyon lira hazır olduğunu ve bürokratik durumlar çözüldüğünde bu parayı şehri ayağa kaldırmak için kullanacaklarını belirtti. Ayrıca, belediyeyi borçlandırmadan bulacakları ve alacakları hibelerle şehri ayağa kaldırmayı amaçladıklarını, bir sonraki döneme belediyeyi borçsuz ve kendi gelirini üreten bir sistemle bırakmak istediklerini vurguladı.-Yusuf Cemil Karaçay-