Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite tercihi yapacaklara İSTE göz kırpıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarına önemli bir mesaj yayımladı. Depci, sınav sonuçlarının ardından tercih döneminin önemine vurgu yaptı ve başarılı olan öğrencilere tebriklerini iletti.
Rektör Depci, “Sevgili gençler, geleceğinizi şekillendirecek kilit taşlarından biri olan üniversite sınavı sonuçları açıklandı. Her biriniz başarılı olmak için çok çalışıp ter döktünüz. Sonuçlarınızla bunun karşılığını almanızı yürekten dilerim. Uzun, zorlu ve bir o kadar da yorucu olan bir maratonun ardından ileride size güzel kapılar açacak tercihler yapmanızın zamanı geldi” şeklinde konuştu.
İSTE, 29-30 Temmuz tarihlerinde sabah 10.00 ile 16.00 saatleri arasında Kampüs Kütüphanesi’nde ‘Tercih Günleri’ etkinliği düzenleyecek. Üniversite adaylarına İSTE’deki bölümler hakkında bilgi verilecek. Depci, İSTE olarak gençleri ailelerinin bir parçası olarak gördüklerini belirterek, üniversitenin çeşitli fakülteleri ve meslek yüksekokullarında nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini vurguladı.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bilim ve teknolojiye odaklı eğitim anlayışıyla Türkiye’nin umut dolu yarınlarını inşa edecek gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Depci, havacılık, denizcilik, mühendislik ve işletme gibi alanlarda eğitim gören öğrencilerin dünya genelinde önemli iş fırsatları yakaladığını ifade etti. Ayrıca, İskenderun’un sosyal imkanlarının her geçen yıl daha da iyileştiğini belirterek, öğrencilere yönelik barınma ve sosyal aktivite seçeneklerinin zenginleştiğini söyledi.
Rektör Depci, üniversitenin sunduğu geniş program yelpazesinden bahsederek, “Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Erzin Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, İskenderun Meslek Yüksekokulu ve bu yıl öğrenci almaya başlayacağımız İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu’nda 28 program mevcut” dedi. Ayrıca Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi bünyesinde 28 farklı programın bulunduğunu belirtti.
Depci, öğrencilerin barınma ihtiyaçları için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlar, özel yurtlar ve ev seçeneklerinin mevcut olduğunu, sosyal imkanların her geçen yıl iyileştiğini ve üniversite yemekhanesinde sıcak yemek servisinin yanı sıra gastronomi kenti Hatay’ın avantajlarının öğrenciler tarafından yaşanabileceğini sözlerine ekledi. Ayrıca, deprem sonrası İskenderun’da hayatın büyük ölçüde normale döndüğünü vurguladı. – Volkan İcil-