Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ODTÜ İskenderun’a eğitim alanı kazandırıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) depremde zarar gören Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin yeniden inşasını üstlenen ODTÜ mezunları tarafından kurulan Eymir Kültür Vakfı, inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Eymir Kültür Vakfı Kalıcı Yapılar Başkanı İsmail Işık ve Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ile birlikte, İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Depci, projede gelinen durum hakkında bilgilendirildi.

Prof. Dr. Depci, 6 Şubat depreminden sonra üniversitenin yoğun bir şekilde çalıştığını belirterek, “Şu anda bulunduğumuz inşaat alanı, İskenderun Meslek Yüksekokulu’na ait. En köklü birimlerimizden biri olan bu yerleşkede 1 ana binamız ve 4 atölyemiz ağır hasar aldı. Bu binaların yıkılması ve yenilerinin yapılması gerekiyordu. Depremin ilk anından itibaren yanımızda olan ODTÜ Eymir Vakfı katkı sağladı. İki binamızın inşaat aşaması bitmek üzere ve Eymir Vakfı’nın değerli bağışçıları ile birlikte devam ediyoruz. Ana binamız ve sınıflarımız için Cumhurbaşkanımız da ödeneğimizi gönderdi. Diğer 4 atölyemizi ise bağışçılarımız ile tamamlayacağız” dedi.

İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda hibrit araçlar ve drone teknolojileri gibi 21 farklı bölümde 3250 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Depci, “Yıllardır süregelen misyonumuzu daha da ileriye taşıyacak şekilde İMYO’yu eski günlerinden daha iyi bir seviyeye getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Eymir Kültür Vakfı Kalıcı Yapılar Başkanı İsmail Işık, ODTÜ mezunlarının kurduğu vakfın, büyük felaketlerden sonra eğitime katkı sunmak amacıyla hareket ettiğini ifade ederek, “1999 İzmit ve 2011 Van depremlerinde olduğu gibi, büyük felaketlerden sonra eğitime katkı sağlamak için çalışıyoruz. Şu anda yaklaşık 1000 öğrenciye burs veriyoruz ve bölgelerdeki ihtiyaçları karşılamak için bağışçılarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Başkan Işık, İskenderun Teknik Üniversitesi’ne verdikleri desteğin önemine dikkat çekerek, “Rektör hocamız ile tanıştık, ihtiyaçlarını dinledik ve nasıl katkıda bulunabileceğimizi belirledik. Bölgenin ve Türkiye’nin ihtiyacı olan 3250 tekniker yetiştireceğimiz bu yerleşkede, bürokratik işlemler tamamlandı. Geçen yıl Kasım ayında temeli attık ve ekim ayının ilk haftasında açılışı yapmayı planlıyoruz. Gece gündüz çalışarak bu projeyi tamamlayıp, gençlerimize ve bu bölgeye hediye edeceğiz” şeklinde konuştu. -Yusuf Cemil Karaçay-