Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddet gören eşek koruma altında

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşlar

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşlar tarafından şiddet gören bir eşek, hayvanseverler tarafından koruma altına alındı. Şiddet anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sahipsiz bir eşeğin şiddet gördüğü anlar, Elif Dikey tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, bölgede hayvanların yardımına koşan İbrahim Göçer harekete geçti. Göçer, olay yerine giderek eşeği koruma altına aldı ve ona “Kadife” ismini verdi.

Göçer, eşeğin tedavi sürecine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Sosyal medyada gördüğümüz eziyet görüntüleri üzerine Kırıkhan’a gittik. Eşeği kimsesiz ve kötü koşullarda bulduk. Kolluk kuvvetleriyle birlikte eşeği nakil aracına koyarak veteriner hekime götürdük. Eşeğin dört ayağında tellerle bağlı olduğunu ve vücudunun bazı yerlerinde yaralar bulduk. Tedavisinin ardından, Gaziantep’teki bir hayvansevere sahiplendirilecek. Eşeğe ‘Kadife’ ismini verdik. Lütfen bu tür canlara zarar vermekten kaçının.”

Şiddet anlarını cep telefonu ile kaydeden Elif Dikey, çocukların eşeği hırpaladığını belirterek, “Oyun malzemesi yapılmasına vicdanım el vermedi. Çocuklara sözlü uyarıda bulundum, ama buna rağmen hayvana müdahale etmeye devam ettiler. Kamerayı görünce çocuklar eşeği rahat bıraktı. Sosyal medyada paylaştıktan sonra zabıta ve hayvanseverler devreye girerek eşeği koruma altına aldı ve veteriner kontrolüne götürdü. Umarım aileler çocuklarını hayvanlara karşı daha hassas bir şekilde eğitir” dedi. – Volkan İcil-