Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dr. Huri rektör adaylığına başvurdu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’nda profesörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Emre Huri, geçtiğimiz Mayıs ayında Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü için başvuru yaptığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından duyurulan başvuru ilanına göre, Prof. Dr. Huri de rektör adayları arasına katıldı. Başvuru sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Huri, şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte ben de Hacettepe Üniversitesi Rektör Adayı olarak başvurumu yaptım. Bildiğim kadarıyla 23 aday başvurusunu yaptı. Bu başvuru sürecini tamamen sevgi ve saygı ortamında, süreci kişiselleştirmeden yürütmeye gayret ettim. Yapıcı fikirler ile geleceğe odaklanmayı hedefledim. Üniversitemizin yönetimine emek veren herkesin emeğine saygı göstererek ‘sadece daha neler yapılabilir, daha iyi nasıl olur!’ düşüncesiyle fikirlerimi paylaştım. Kimseyi kırmadım, üzmedim!”

Huri, hazırladığı 19 sayfalık “Yönetim Vizyonu, Projelerim ve Hayallerim” adlı kitapçığını YÖK mülakatında Yürütme Kurulu üyelerine sunduğunu ve mülakatının çok başarılı geçtiğini belirtti.

“Süreci etik değerleri önceleyerek, kişilerden ve eleştirilerden uzak tamamen içtenlikle yürütmeye gayret ettim. Benim açımdan çok önemli ve güzel bir tecrübe oldu.”

Ancak, rektörlük sürecinin sonunda mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle yeniden atandı. Huri, Güran’ı tebrik ederek üniversiteye hayırlı olmasını diledi ve çalışmalarına devam edeceğini ifade etti:

“Her zaman olduğu gibi kurumumuzun ilerlemesini amaçlayan çalışmalara ve yeni projeler üretmeye devam edeceğim. Bu süreçte beni destekleyen, çalışmalarımı takdir eden kurum içinden ve dışından herkese şükranlarımı, teşekkürlerimi sunarım.”

Hacettepe Üniversitesi Rektörlük seçimleri, üniversitenin geleceğine dair önemli projelerin tartışıldığı ve adayların vizyonlarını sunduğu bir platform olarak önem taşıyor. – Duygu Ertaş-