Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sendika üyesi kamu personeline kıyak

TBMM Genel Kurulu, dün

TBMM Genel Kurulu, dün gece yaptığı oturumda, emeklilere yönelik önemli bir düzenlemeyi kabul etti. Yeni kanunla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltildi. Ancak, bu düzenleme sırasında milyonlarca kişiyi ilgilendiren kritik son dakika değişiklikleri de yapıldı.

Kamu görevlilerine yönelik düzenlemelerde önemli değişiklikler gerçekleşti. Yapılan değişikliklerle, sendika üyesi tüm kamu görevlilerine her ay 707 gösterge karşılığı 641,81 TL tutarında toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek. Bu ödemeden yalnızca sendika üyesi olan kamu görevlileri yararlanacak.

Daha önce, sendika üyesi olma şartını hizmet kolunda yüzde 1 barajını aşan sendikalarla sınırlayan hüküm, Danıştay tarafından iptal edilmişti. Ardından, baraj koşulu yüzde 2’ye yükseltilmişti. Ancak, Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti.

Son olarak, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan değişiklikle, sendika üyesi tüm memurlara toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesi kararlaştırıldı. Bu düzenleme, kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olacak ve 2024 yılı boyunca her ay sendika üyesi memurlara 641,81 TL ödeme yapılacak. – Mehmet Durmaz-