Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Yıkım Kararlarına İYİ Parti’den tepki

İYİ Parti Grup Başkanvekili

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da rezerv alan kapsamına alınıp yıkım kararı verilen hasarsız konutlarda yaşayan vatandaşların sorunlarının giderek arttığını vurguladı. Kavuncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a hitaben bir soru önergesi sundu.

Kavuncu, Hatay’da ‘joker’ yıkım ekibi olduğu iddialarına dikkat çekti. “Valiliğe ait olduğu iddia edilen ‘joker’ yıkım ekibi gerçekten var mı?” diye soran Kavuncu, bu ekiplerin gece yarısı binaları yıkma iddialarını gündeme getirdi.

Soru önergesinin gerekçesinde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinden ağır şekilde etkilenen Hatay’da, rezerv alan kapsamına alınıp yıkım kararı verilen hasarsız konutlarda yaşayan vatandaşların gün geçtikçe artan sorunlarına dikkat çekildi. Özellikle az ve orta hasarlı binaların bulunduğu Odabaşı Mahallesi’nde iş makineleriyle yapılan yıkımların vatandaşlar arasında tepkiye yol açtığı belirtildi. Basında çıkan haberlere göre, iş makineleri nedeniyle bir binanın balkonunun tamamen yıkıldığı ifade ediliyor. Ayrıca, yıkım kararlarına karşı açılan davaların ve başvuruların sonuçlanmadığı da vurgulandı.

Kavuncu’nun Bakan Kurum’a yönelttiği sorular şunlar:

• Rezerv alan uygulamasında yaşanan aksaklıklar bakanlığınız tarafından takip edilmekte midir?

• Hatay’da valiliğe ait olduğu iddia edilen ‘joker’ yıkım ekibi gerçekten söz konusu mudur?

• Hasarsız veya az/orta hasarlı konutlarda yaşayan vatandaşlar için rezerv alan dahilinde alternatif bir uygulama mümkün müdür?

• Aynı ada içinde bulunan 4 bina korunurken, aynı alandaki başka bir binanın yıkım kararları nasıl belirlenmektedir? – Yusuf Cemil Karaçay-