Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay’dan 1478 esnafa destek

Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin

Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlattığı Esnaf Destek Programı’nın ikinci aşamasını tamamladı. Depremden en çok etkilenen bölgelerdeki esnafın yaralarını sarmak ve yerel ekonomiyi canlandırmak amacıyla yürütülen bu program kapsamında, toplamda 3 bin 544 işletme sahibine 97 milyon 865 bin TL ödeme gerçekleştirildi. Böylece, program kapsamında 2024 yılında yapılan toplam ödeme miktarı 196 milyon 765 bin TL’ye ulaştı.
Adıyaman’da 550, Gaziantep’te 215, Hatay’da 1478, Kahramanmaraş’ta 583, Malatya’da 562 ve Osmaniye’de 156 olmak üzere, farklı iş kollarında faaliyet gösteren toplam 3 bin 544 işletme sahibi bu destekten yararlandı. Tesisatçılıktan pastaneciliğe, kuaförlükten terziliğe kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren esnaflar, ekipman, ham madde ve diğer malzemeleri temin ederek yeniden işlerine dönme imkânı buldu.
Kızılay, deprem bölgesindeki illerde ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Esnaf Destek Programı’yla, özellikle engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik vererek toplumun her kesiminin ekonomik iyileşme sürecine dahil olmasını hedefliyor. Programın temel uygunluk kriterleri arasında, işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyet gösterebilecek kapasitede olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olarak sınıflandırılması ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı olması yer alıyor.
6 Şubat depremlerini takiben 2023 yılında 607 esnafa 25 milyon TL destek sağlayan Kızılay, 2024 yılında da deprem bölgesinde ekonomik toparlanmayı hızlandırmak ve esnafın yeniden iş hayatına dönmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. – Meriç Demiray-