Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem bölgeleri için 600 milyon dolar kredi

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası’nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin devamı için 600 milyon dolarlık kredi onayladığını duyurdu. Şimşek, 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan toplam finansman tutarının 3,7 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Şimşek, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye yönelik destek miktarını 35 milyar dolara çıkardığını ve bu kapsamda ülkeye yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı’nın yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Yeni onaylanan 600 milyon dolarlık kredi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi’nde kullanılacak.

Bu finansman, afet bölgesindeki küçük sanayi sitelerinin yeniden inşasını ve bölgede bulunan mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor. Şimşek, Dünya Bankası ile işbirliğinin devam edeceğini ve Dünya Bankası’nın Türkiye’ye ve ekonomi programına duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Şu ana kadar, depremlerden etkilenen illere yönelik projeler için Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarının yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. – Mehmet Durmaz-

spinlira