Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşağıokçular’da “Usulsüzlük” iddiaları yersiz çıktı

Geçtiğimiz günlerde bazı basın

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organları yanı sıra gazetemizde de yer alan Defne ilçesi Aşağıokçular mahalle muhtarı Hüsamettin Uzun’un mahallede dolgu ve fay hattı olan bir alanda Devlet tarafından usulsüz inşaat yapıldığı yönündeki açıklamaların yersiz olduğu anlaşıldı. Mahalle muhtarı Uzun, Asi Nehri yatağına yakın yerde ve üzeri dolgu ile kapatılan alana inşaat izni verildiğini ve spor tesisi yapıldığını iddia etmişti. Ancak konuyla ilgili olarak Hatay valiliği tarafından bilgilendirilen Muhtar söz konusu çalışmalarda bir usulsüzlük olmadığını öğrendi.
Habere konu olan alan Milli Emlak tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilmiş ve burada halı saha yapılması istenmişti. Bunun üzerine mahallede gençlerin faydalanması için halı saha yapıldı. Gençlik ve spor bakanlığı yanı sıra Milli Emlak mühendisleri söz konusu alanda incelemeyi yapmış ve iddia edildiği gibi bir dolgu, toprak kayması ya da fay hattı riskinin olmadığı tespit edilmişti.
Ancak Gençlik ve spor bakanlığının yaptığı spor tesislerinin yanında imar izni olmayan (kaçak) yapılar tespit edilmiş ve bu yapıların yıkılacağına dair Muhtar Hüsamettin Uzun’a bilgi verildi. Hatay Valiliği “bilgi eksikliğinden” kaynaklı açıklamalarla ilgili mahalle sakinlerini ve muhtarı bilgilendirmiş oldu. -Sinan Seyfittinoğlu-