Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olimpiyatlarda yüzme yarışına kirlilik engeli

Paris’te bugün yapılması planlanan

Paris’te bugün yapılması planlanan triatlon erkekler yüzme yarışı, Seine Nehri’ndeki yüksek kirlilik seviyesi nedeniyle ertelendi. Şiddetli yağışların ardından nehirdeki su kalitesinin kötüleşmesi üzerine, Dünya Triatlon Federasyonu yarışmanın 31 Temmuz’a ertelendiğini duyurdu.

Yüzme yarışlarının yapılması için uygun görülen Seine Nehri’nde, su kirliliği seviyesi endişe verici düzeyde yüksek. Bu durum nedeniyle, nehirde yapılması planlanan antrenmanlar da iptal edildi. Federasyon yetkilileri, erkekler yüzme yarışının 31 Temmuz’da yerel saatle 08.00’de başlayacak kadınlar müsabakasının ardından yapılacağını açıkladı.

Paris’in Spordan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Pierre Rabadan, 28 Temmuz’da düzenlediği basın toplantısında, şehre düşen yağışların ardından nehrin taşma yapmadığını ve uyguladıkları önlemlerin işe yaradığını belirtti. Rabadan, yakın zamanda su kalitesinin tatmin edici seviyelere ulaşmasını umduklarını ve bunun hava durumu tahminlerine bağlı olduğunu ifade etti.

Seine Nehri’nin su kalitesini günlük olarak değerlendiren Dünya Triatlon Federasyonu, her sabah saat 04.00’te Paris şehir yetkilileriyle toplantılar yaparak nehrin yüzme uygunluğunu test ediyor. Fransa, nehrin yüzmeye uygun hale getirilmesi amacıyla bugüne kadar 1,4 milyar euro yatırım yaptı. Bu yatırımlar, kanalizasyon seviyelerini düşürmek ve nehrin su kalitesini iyileştirmek için gerçekleştirildi.

Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Seine Nehri’nin yüzmeye uygun olduğunu göstermek amacıyla nehirde yüzdü. – Mehmet Durmaz-