Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

300 dönüm kavunu depremzedelere bağışladı

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 300

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 300 dönümlük kavun tarlasının bir kısmını hasat eden bir çiftçi, kalan kısmını depremzede vatandaşlara bağışladı. Kavurucu sıcaklara rağmen gelen vatandaşlar, tarlanın büyük kısmını boş bıraktı.

Türkiye’nin bereketli topraklarından Hatay’da, Antakya ilçesi Arpahan Mahallesi’nde, bir üretici 300 dönümlük alana kavun ekti. Hasat dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Kavunun bol oluşu nedeniyle, tarla sahibi arazinin son mahsulünü toplamayarak depremzede vatandaşlara bağışlama kararı aldı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, tarlasındaki kavunları depremzedelere hediye ettiğini duyurdu. Paylaşımı gören vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından tarlaya akın etmesine rağmen aşırı sıcaklar nedeniyle yoğunluk yaşanmadı.

Süheyla Özkurt, 20 kilometre uzaklıktaki köyünden kavun toplamak için tarlaya geldi. Sosyal medyada tarla sahibinin bağış yaptığı bilgisi üzerine harekete geçtiğini belirten Özkurt, “Arabamın bagajını doldurdum; arkadaşlar, akrabalar ve komşulara dağıtacağım. Tarlada yüzlerce dönüm kavun var. Tarla sahibinden Allah razı olsun, depremzedeleri düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz. Hava çok sıcak ve sanırım 40 dereceyi buluyor, bu yüzden vatandaşlar gelmekte zorlandı. Sabah gelenler kavunlarını aldı, akşam daha fazla kişi gelecektir” dedi.

Sabah saat 08.30’da tarlaya gelen Sabah Özkurt ise, “Hava serindi, herkes vardı ama sıcaklık nedeniyle toplama işlemini erken bitirdik. Depremzedelere hayırseverlerin tarlasını hibe ettiği çok güzel bir jest. Biz de akrabamla birlikte geldik ve kavunları topladık. Hava sıcak ama bu yardımı yapmak zorundayız” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-