Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taş ocaklarına tepki yol kapattırdı

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Enek Mahallesi’nde, bölgedeki taş ocağının yaydığı toz nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi yolu trafiğe kapatıldı.

Enek Mahallesi sakinleri, taş ocağının yaydığı toz ve gürültü nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını ve evlerinde oturamadıklarını belirtti. Özellikle çocuklarının ciltlerinde yaralar oluştuğunu ifade eden mahalle halkı, bu duruma tepki olarak Organize Sanayi Bölgesi yolunu trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen jandarma, mahalle sakinlerini yolu açmaları için ikna etti. Ancak, Enek Mahallesi sakinleri sorunun çözülmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

CHP’li Kara’dan Uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Haziran ayında Meclis’teki konuşmasında, Defne ve Altınözü’ndeki taş ocaklarının halk sağlığını tehdit ettiğini ve denetlenmediğini belirterek, bu ocakların tehlike yarattığını ifade etmişti. Kara, bilinçsizce yapılan patlamalar sonucu taş kütlelerinin yerleşim alanlarına yuvarlandığını vurgulayarak, yetkililere açık çağrıda bulunmuştu:

“Dursunlu ve Enek mahallelerinde bilinçsizce açılan taş ocakları, süregelen bir tehlike kaynağı haline gelmiştir. Gerekli önlemlerin alınmaması sonucu birçok insan şans eseri kurtulmuştur. Yetkililere açık çağrımızdır: Bu tehlikeli çalışmalara derhal son verilmelidir.” – Volkan İcil-