Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’den Esnafa Gelir Desteği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun kent merkezinde hizmet veren toplu taşıma kooperatif yöneticileriyle “Dönüşüm, Rehabilitasyon ve Gelir Desteği” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Umut Arpacı da katıldı.
Toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda, ticari taksi, servis araçları, minibüs ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarına 1 Eylül 2024 tarihine kadar kamera takma zorunluluğu getirileceği hatırlatıldı.
Ulaşım Daire Başkanı Arpacı, toplu taşıma araçlarına uygulanacak havuz modelinin adil ve esnafı mağdur etmeyecek şekilde düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için yeni güzergâhlarda kullanılacak araçların alçak tabanlı olması gerektiğini ifade etti.
Esnafa gelir desteği sağlanacağı ve ücretsiz biniş desteği verileceği bilgisini paylaşan Arpacı, plaka, araç modeli ve markası hakkında mecburi bir tasarrufa gidilmeyeceğini, araç sayısının azalmasının hak sahipliğini etkilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, kilometre bazında gelir desteği ve ücretsiz biniş desteği sunulacağını duyurdu.
Toplantıda, kartlı sisteme geçiş ve Validatör kullanımının bakanlığın belirlediği standartlara uygun olması gerektiği de vurgulandı. Kaliteli ve konforlu toplu taşıma araçlarının tercih nedeni olacağı ve kent trafiğini rahatlatacağı ifade edildi. – Yusuf Cemil Karaçay-