Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedelerden İsyan: Hatay bizim memleket bizim

Hatay’da, deprem sonrası verilen

Hatay’da, deprem sonrası verilen konut sözlerinin tutulmaması ve kira desteğinin kesilmesi nedeniyle barınma sorunu büyüyor.

Barınma sorununa dikkat çekmek isteyen Hatay halkı Cumartesi günü saat 16.00’da Maksim’de toplanıp sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak bir miting gerçekleştirdi.

“Müşteri değil, depremzedeyiz”

6 Şubat depremlerinin üzerinden 545 gün geçmesine rağmen barınma, eğitim, sağlık ve güvenlik gibi temel haklarda hala sorunlar yaşayan depremzedeler, yetkililere taleplerini haykırdı.

Depremzedeler, kalıcı konutlara bedelsiz ulaşmak istiyor. Ancak, iktidarın kalıcı konut sözlerini yerine getirmemesi ve kira yardımlarının kesilmesi, halkı mağdur ediyor.

“Yuvama Kültürüme Dokunma”

Hatay Depremzede Derneği ve Deprem Dayanışma Derneği’nin organize ettiği mitingde, depremzedeler, rantçı siyasete karşı seslerini yükseltti ve barınma hakkı için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

“Talan Yasası Geri Çekilsin”

Yürüyüşün ardından başlayan mitingde platform adına basın açıklamasını platform üyesi Ece Doğru gerçekleştirdi.

Doğru, “AKP’nin 22 yıllık iktidarı boyunca kamu kurumlarının özelleştirmesi, halkın doğal varlıklarını talan etmesi, büyük bir kısmı inşaat sektörü üzerinden işleyen bu sermaye birikim rejimini çeşitli yollarla asalak sermaye gruplarına peşkeş çekmesi, deprem vergisi gibi kamu için harcanması gereken paraları insanların gözlerinin içine baka baka ranta harcaması sonucu bu noktadayız. ” ifadelerini kullandı.

“Yine mi Öleceğiz ?”

Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Az hasarlı binalarınızın tadilatını yapın, oturun. Onları yıkmak gibi bir külfete devlet neden girsin” sözüne karşılık bugün ruhsat verilen az ve orta hasarlı binaların da yıkılmak istendiğini söyleyen Doğru, “Yasayla teminat istiyor, binalarımızı, mahallemizi terk etmiyoruz!” dedi.

Doğru, kira ve eşya yardımlarının da yapılmadığını belirterek, “Verilen sözlerin ve ihtiyacın çok altında olan TOKİ’lerin inşası muammalarla dolu. TOKİ’ler bağımsız denetçiler tarafından dahi denetlenemiyor. Kendi paramızla bir kez daha mı öldürüleceğiz? “ diye sordu.

Depremzedelerin Talepleri

– Bedelsiz kalıcı konut talebi

– Hasarsız ve az hasarlı evlerin yıkılmaması

– Kira yardımının artırılması ve devam ettirilmesi

– Rezerv alan yasasının iptali ve şeffaf, bilimsel temelli yeniden inşa

Depremzedeler, taleplerinin karşılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. – Volkan İcil-