Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay İl Sağlıkta şiddetli sarsıntı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın düzenlediği son basın toplantısında sağlık alanındaki eleştirileri kabul etmeyerek verilen hizmetleri savunmasına rağmen Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nde istifa kararları dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre Hatay İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçın ve İl Sağlık müdürlüğü Destek Hizmetleri başkanı Murat Uyar görevlerinden istifa etti. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün en tepesindeki isimlerin ani istifası Hatay İl sağlık müdürlüğünde şiddetli sarsıntı olarak tanımlanıyor.

İstifalardan kısa süre önce Hatay’daki sağlık hizmetleri birçok haber ve köşe yazısında eleştirilmiş, “Ameliyatlar eldiven olmadığı için yapılamıyor “ iddiaları yapılmıştı. Yine sağlık alanında sağlık çalışanlarının çok ciddi barınma sorunu yaşadığı, çalışma şartlarının kötü olduğu iddia edilmişti. Bu ve buna benzer iddiaları kararlı bir şekilde yalanlayan Hatay Valisinin “Sağlıkta çok iyiyiz” demesine rağmen istifaların yaşanması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Hatay il Sağlık Müdürlüğü’ndeki bu şiddetli sarsıntının nedenleri araştırılırken Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın da istifaları nasıl yorumlayacağı merak ediliyor. – Sinan Seyfittinoğlu-