Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnstagram yasağına Barolardan tepki

Türkiye genelindeki 61 baro,

Türkiye genelindeki 61 baro, Instagram’a getirilen erişim engelini eleştiren ortak bir açıklama yaptı. Barolar, BTK tarafından uygulanan erişim engelinin hukuka uygun olmadığını ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirtti.

Açıklamada, geçtiğimiz hafta Instagram’ın yaklaşık 58 milyon kullanıcıya sahip olduğu ve bu platformun, barolar, oda, dernek, vakıf, kamu kurumları ve işletmeler tarafından yaygın olarak kullanıldığı ifade edildi. Instagram’ın, basın ve haberleşme organlarının yanı sıra milyonlarca yurttaşın günlük iletişim aracı olduğuna dikkat çekildi.

Barolar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Instagram hakkında katalog suçlarla ilgili gerekli tedbirleri almadığını iddia ederek, erişim engelleme sürecinin 5651 Sayılı İnternet Kanunu’na uygun yürütülmediğini vurguladı. Ayrıca, hangi içeriklerin neden çıkarılmak istendiği konusunda kamuoyuna net bilgi verilmediğini belirtti.

Ekonomik etkilerine de değinilen açıklamada, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’ne göre, Instagram’a getirilen erişim engelinin günlük 1,9 milyar TL ekonomik zarara yol açtığı ifade edildi.

Barolar, erişim engelinin demokratik değerleri zedelediğini ve Anayasal hakları ihlal ettiğini belirterek, kamusal makamlardan Instagram’ın derhal erişime açılmasını ve hukuksuz uygulamanın son bulmasını talep etti. – Volkan İcil-