Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatayspor son dakikada yıkıldı

Hatayspor, Fernandes’in 52. dakikada attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta, 79. dakikada İcardi’nin penaltı golüne ve 90. dakikada Batshuayi’nin kafa golüne engel olamayarak sahadan 2-1 yenilgiyle ayrıldı.

Hatayspor, Fernandes’in 52. dakikada

 

Hakemler:

Başhakem: Turgut Doman
Yardımcı Hakemler: Kerem Ersoy, Candeş Erbil
4. Hakem: Burak Pakkan
VAR: Halil Umut Meler

Galatasaray:

Muslera, Dubois, Davinson, Abdulkerim, Köhn, Kerem, Torreira, Ziyech, Mertens, Barış Alper, İcardi

Hatayspor:

Erce, Kamil Ahmet, Kılama, Burak, Cemali, Masanga, Lamine Diack, Rui Pedro, Funsho, J. Fernandes, Carlos Strandberg

Hatayspor, Süper Lig’in açılış maçında geçen yılın şampiyonu Galatasaray’a zorlu anlar yaşattı ve önde götürdüğü maçı, son 11 dakikada kalesinde gördüğü gollerle 2-1 yenik kapattı.

Maça Hatayspor başladı, ancak rakip kalede ilk tehlikeyi yaratan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Henüz 5. dakikada Mertens ortaladı, kaleci Erce zamanında öne çıkarak İcardi’den önce topu kaparak tehlikeyi önledi. 8. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Hatayspor’un atak geliştirmek istediği sırada top kaptırıldı, Torreira topu kaptı ve Ziyech’e verdi. Ziyech, yerden plaseyle kaleyi yokladı, kaleci Erce müdahale etti, ikinci vuruşta Kılama topu çizgiden çıkardı. 2 dakika sonra Hatayspor kalesi yine önemli bir tehlike atlattı. 10. dakikada Barış Alper’in pasında İcardi, altıpasın köşesinden dönerek topa sert bir vole vurdu, kaleci Erce yakın mesafeden gelen bu şutta inanılmaz bir refleksle topu kornere çeldi.

Ev sahibi sarı-kırmızılı ekibin sağlı sollu ataklarla Hatayspor kalesini bunalttığı bu dakikalarda, bordo-beyazlılar rakip kaleye ilk kez 22. dakikada gidebildi. Funsho topu taşıdı, pasında Kerem kritik bir müdahale ile tehlikeyi önledi. 24. dakikada Hatayspor, Strandberg ile fırsat yakaladı ancak bu futbolcu altıpas içinde dönemedi ve şutunu yapamadı. 28. dakikada Ziyech sağ çaprazdan topu kaleye gönderdi, top defansa çarparak kornere çıktı. 34. dakikada R. Pedro takımını atağa kaldırırken topu kaptırdı. Barış Alper sol çaprazdan hızlı geldi, kaleye şutunda top üstten auta çıktı. 45. dakikada L. Diack rakibini geçti, ceza sahası önünde düşürüldü. 25 metreden kullanılan serbest vuruşta Fernandes’in şutunda top kaleci Muslera’da kaldı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da aynı kadrolarla sahaya çıktı. 47. dakikada Hatayspor kalesi büyük bir tehlike atlattı. Kornerden gelen topta yaşanan karambolde kaleci Erce topu çeldi, yeniden yapılan vuruşta top direkten döndü. 2 dakika sonra Hatayspor, Strandberg ile rakip kaleye gitti, sol çaprazdan vurdu, top Muslera’da kaldı. 50. dakikada Barış Alper ortaladı, kaleci Erce tehlikeyi önledi. 1 dakika sonra İcardi’nin pasında Barış Alper mutlak golü atamadı. 52. dakikada Hatayspor soldan hızlı geldi. Pedro’nun pasında Fernandes topu ağlara gönderdi ve Hatayspor bu golle 1-0 öne geçti. Golden 3 dakika sonra Hatayspor yine tehlikeli geldi. Köhn topu kaleye gönderdi, Erce topu çeldi ve kornere attı.

57. dakikada Galatasaray’da 4 gün önce transfer edilen dünya yıldızı Gabriel oyuna girdi, Kerem çıktı. 65. dakikada Barış Alper soldan tehlikeli geldi, yerden vuruşunda kaleci Erce topu köşeden çıkardı. 65. dakikada Hatayspor’da Funsho çıktı, Rivas oyuna girdi. Galatasaray’da ise Batshuayi, Berkan, Kerem ve Yunus oyuna girdi. 79. dakikada İcardi ile Kılama arasındaki ikili mücadelede hakem penaltı kararı verdi. İcardi skoru 1-1’e getirdi.

Maçın 90. dakikasında da Hatayspor kalesinde yaşanan karambolde Batshuayi kafa ile topu ağlara gönderdi ve Galatasaray maçta 2-1 öne geçti.

Maçta başka gol olmadı ve Hatayspor, çok iyi oynadığı maçta hiç de hak etmediği bir şekilde sahadan 2-1 yenilgiyle ayrıldı.