Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Trafiğine 7/24 Denetim Geldi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB)

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Trafik Kontrol Merkezi, şehir genelindeki ulaşım ağının düzenli ve güvenli bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla 7/24 hizmet veriyor. HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan merkez, il genelindeki 207 kavşağın sinyalizasyon sistemlerinin bakım, onarım ve takibini modern teknolojik yöntemlerle yürüten 5 ekip ile faaliyet gösteriyor.

Trafik Kontrol Merkezi ekipleri, trafik sirkülasyonu, güvenliği, yoğunluğu ve kaza oranları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, şehrin inşaat çalışmalarında kullanılan ağır tonajlı araç trafiğini de dikkate alarak teknik analizler yapıyor. Bu analizler doğrultusunda, kavşakların çalışma programları belirleniyor ve gerekli düzenlemeler yapılıyor.

HBB yetkilileri, olası arıza durumları veya elektrik kesintilerinde güvenlik önlemlerinin alınması ve hızlı müdahale edilmesi için anında saha ekiplerine, kolluk kuvvetlerine ve sorumlu elektrik dağıtım şirketine haber verdiklerini belirtti. Bu sayede, herhangi bir aksaklık yaşandığında hızlı ve etkili bir müdahale süreci yürütülüyor. -Yusuf Cemil Karaçay-