Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM’ye ziyaretçi girişinde değişiklik

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM’ye ziyaretçi girişinde değişiklikler yapılacağını duyurdu. Atay, yeni bir ziyaretçi giriş kapısının inşa edildiğini ve bu kapının “Dikmen 2 No’lu” olarak adlandırıldığını belirtti. Yeni kapının önümüzdeki haftadan itibaren kullanılmaya başlanacağı açıklandı.

Sermet Atay, TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, mevcut Dikmen kapı girişinde yaşanan yoğunluğu hafifletmek amacıyla otopark bölümüne yeni bir ziyaretçi kapısı yapıldığını ifade etti. Atay, yeni kapının TBMM’nin beşinci kapısı olarak hizmet vereceğini belirtti.

Yeni düzenlemeyle birlikte, araçla gelen ziyaretçilerin Dikmen 2 No’lu kapıdan giriş yapabilecekleri ve böylece Çankaya ile Dikmen 1 No’lu kapılardaki girişlerin azalacağı, trafik yoğunluğunun ise hafifleyeceği vurgulandı. Ayrıca, özellikle siyasi partilerin grup toplantıları sırasında yaşanan yoğunluğun da önlenmesi hedefleniyor.

Dikmen 2 No’lu kapının bulunduğu bölgede otopark alanı da yeniden düzenlendi. Ziyaretçiler, araçlarını bu otoparka bırakıp yeni kapıdan giriş yapabilecekler. Sermet Atay, yeni kapının ziyaretçilerin Meclis yerleşkesine girişlerini kolaylaştıracağını ve trafiği azaltacağını söyledi.

Öte yandan, Çankaya kapısından ise bakanlar ve milletvekillerinin giriş yapacağı bilgisi verildi. Yeni giriş kapısının kullanıma alınmasıyla birlikte, TBMM yerleşkesinin iç trafiğinde önemli bir iyileşme sağlanması bekleniyor.- Volkan İcil-