Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ dalgalarını aşanlar çoğalıyor

Hatay Sörf Merkezi, 13-16

Hatay Sörf Merkezi, 13-16 yaş arasındaki gençlere yönelik ücretsiz sörf eğitimlerini 24 Haziran 2024 tarihinden beri sürdürüyor. Eğitimler, Samandağ ve Defne ilçelerinde yaşayan gençler için özel olarak düzenleniyor.

 

Hatay Sörf Merkezi, Deniz Toprak, Cemal Akar ve Derya Gümüş Türkoğlu tarafından kuruldu.  “Kökleriyle, kendiyle ve doğayla bağ kuran nesiller” sloganıyla yola çıkarak gençlere “kendi dalgalarını yakalama” fırsatı sunuyor. Gençlerin sadece sörf öğrenmelerini değil, aynı zamanda yaşamlarına sörfün dönüştürücü etkilerini entegre etmeleri için çalışıyor.

 

Kurucu Üye Deniz Toprak,  “Hatay Sörf Merkezi, Samandağ ve Defne’deki gençlere yönelik dalga sörfü öğrenme ve etkinlik alanı sunmaktadır. 2023 baharında sörf yapmaya başladık ve 2024 yazında tamamen ücretsiz hizmet vermeye başladık. Hatay’ın sörf için ideal bir ortam sunduğunu düşünüyoruz ve bu merkezin bölgedeki gençlere sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Toprak, sörfün birçok faydasına da değindi. Sörf yapmanın fiziksel sağlık ve dayanıklılığı artırdığını, denge ve koordinasyonu geliştirdiğini, stresi azalttığını ve sosyal etkileşimi teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca, sörf öğrenmenin yüzme bilmeden de mümkün olduğunu, çünkü eğitimlerin yüzme bilmeyenler için de uygun olduğunu vurguladı.

 

Eğitimler, 24 Haziran 2024’ten beri devam ediyor ve 15 yaşından büyük gençler için ücretsiz olarak sunuluyor. Samandağ ve Defne’de oturan gençler servis hizmetinden de yararlanabiliyor. Deniz kıyafeti ve sörf tahtası gibi ekipmanlar merkez tarafından sağlanıyor.

 

Başlangıç seviyesindeki eğitim programı dahilinde yeni kayıt olan gençler 3-4 kez kampüse davet ediliyor. İyi performans gösterenler, ikinci seviyeye geçme hakkı kazanıyor ve daha ileri düzey sörf eğitimi alabiliyor.

 

Hatay Sörf Merkezi, haftanın 7 günü 09:00 – 18:00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor. – Volkan İcil-