Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karayolları Yargıya “ Ayar” mı veriyor?

“Karar ne olursa olsun bildiğini okuyacak”

"Karar ne olursa olsun

Hatay 8. Asliye Hukuk mahkemesinde görülen emsal bir davada Karayolları Genel Müdürlüğü öyle ilginç bir savunma yaptı ki savunmayı duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemeyerek “Karayolları Genel Müdürlüğü deprem bölgesinde Yargıya Ayar mı veriyor?” sorularının sorulmasına neden oldu.

Dava savunma dilekçesinin son bölümünde davanın Esastan reddedilmesini isteyen Karayolları, “dava sonucu ne olursa olsun ( lehte – aleyhe ) dava konusu taşınmazın kurumumuz adına tescili ile yol olarak terkine yargılama gideri ve ücreti vekaletin davacı tarafa yükletilmesine karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederim” ifadelerine yer verildi. Dava özel mülkiyet alanı içerisinde yer alan ve kamuoyunda Zeytinliklerin yol yapımı gerekçesiyle katledildiği Dikmece ve Ballıöz mahallelerindeki zeytinlik alanlarla ilgili.


Uzman Avukatlar Karayollarının verdiği savunmayı “Karayolları genel müdürlüğü özetle: hukuka, plana, projeye gerek yok. Hatta davayı ister kazanalım ister kaybedelim taşınmazları kurum adına tescil edin” diyor şeklinde yorumluyor.
Bilindiği üzere 6 Şubat depremi sonrası Hatay’da olağanüstü hal ve dört ay süreyle afet bölgesi uygulaması yapılmış o dönemde bu durumdan kaynaklı el koymalar yaşanmıştı. Ancak bu durum olağanüstü halin kaldırılmasıyla son bulmalıydı. Fakat son bulmadı keyfi ve hukuka aykırı olarak tanımlanacak el koymalar, yargıyı beklemeden özel mülkiyette zeytin ağaçlarının kesilerek yol açma girişimleri yapıldı. Hakkını dava açarak arayan mağdurlara “biz bildiğimizi okuruz, hatta yargı lehte ya da aleyhte karar verse de biz yolumuzu yaparız” deniyor. Bu ilginç savunma sonrası mağdur depremzedeler yargının vereceği kararı merakla bekliyor. – Sinan Seyfittinoğlu-