Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Hünkaroğlu

KURUMSALLAŞAN HATAYSPOR

 

Merakla beklediğimiz HATAYSPOR ‘u Galatasaray önünde izledik.
Niye neyi merak ettik? Yeni bir yönetim yeni hoca, alınan yeni futbolcuların takıma ne kadar uyumlu ne kadar katkı sağlayacaklarıydı.
Hatayspor sezon başı Erzurum kampında 1 ay çalışmış. Gürcistan, İran ve Azerbaycan takımları ile hazırlık maçı yapılmış, bir tek Türk takımı İstanbulspor’la oynanmış. Nasıl oynamışlar, performansları ile ilgili bilgileri teknik direktör Özhan Pulat verdi. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ifade etti.
“İlk maçımızda Galatasaray’a sürpriz yapabiliriz” dedi. Gerçekten de sürpriz yapabilirlerdi. Ama nerede eksik var? nerede müdahale yapılmadı acaba?
Maça kontrollü başlayan Hatayspor 4-1-4 -1 düzeni ile başladı. Galatasaray ı ikinci bölgede karşıladı. Zaman zaman üçüncü bölgeye kaçırdığı rakip forvetleri kalecimiz Erce‘nin yerinde kurtarışlarıyla veya Galatasaray’ın beceriksizlikleriyle ilk yarı golsüz bitti.
İkinci yarı ilk yarıdaki gibi mücadele eden Hatayspor, uzun toplarla rakibin arkasına top atıp bastırdı. Sahanın iyilerinden Rui Pedro presle kazandığı topu ceza sahasına taşıdı. Kendisine destek veren Fernandez, kaleci Muslera‘dan seken topa iyi bir vuruş yaparak, Hatayspor’un ilk golünü attı. İlerleyen dakikalarda sahanın en iyilerinden olan Rui Pedro ve Fernandez oyundan çıkınca, ileride pres yapan top tutan futbolcumuz yoktu.
Strandberg oyuna hiç katkı vermedi desem yeridir. 80.dk.’ya gelinceye kadar Galatasaray üstünlüğü artarak devam ederken, Galatasaray Batşuayi‘yi ve Kerem‘i oyuna alıp, çift santrfor ve kenar ataklarını güçlendirdi.
Bunu Özhan hoca görmedi mi? Kamil Ahmet Çörekçi ve Cemali’nin önüne 2 kenar adamı çekebilirdi.. Çünkü Barış Alper ve Kerem kenarlardan çok rahat gelip orta yapıyorlar veya topla ceza sahasına giriyorlardı .
Daha önemlisi Icardi ve Batsuayi ceza sahası içinde kafa voleybolu oynuyorlar. Bu duruma üçüncü bir stoperle engel olabilir miydik acaba?
5’li savunma uygulanabilirdi.
Belki tartışmalı olan penaltı yine olurdu ama inanıyorum ki ikinci golü yemezdik..
Genel olarak maçta yeni transferler katkı sağlayacaklar umarım.
Rakip Galatasaray da olsa artık futbolda mücadele ve müdahaleler çok önemli.
Fenerbahçe son 10 dk’da 1-0 ı korumak için tüm defansı değiştirdi.
Bizde zamanında değişiklikleri yerinde ve doğru zamanda yapabilseydik en az 1 puanla başlayabilirdik.
Ama olsun telafi edilir…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER