Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olimpiyatlara muhteşem kapanış

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları,

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’ta düzenlenen ihtişamlı bir kapanış töreniyle sona erdi. Törene Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende, 4 altın ve bir bronz madalya kazanan Fransız yüzücü Leon Marchand, tarihi Tuileries Bahçesi’ndeki olimpiyat ateşini söndürdü. Daha sonra Fransa marşı okundu ve katılımcılar, 204 ülke ile Mülteci Olimpiyat Takımı’nın bayrağı stada getirildi.

 

Türkiye’nin bayrağını, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve bronz madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül taşıdı. Sporcu kafileleri, şarkılar eşliğinde stadyuma giriş yaptı.

 

Organizasyondaki son madalya töreninde, kadınlar maratonda dereceye giren ilk 3 sporcu sahneye çıktı. Altın madalyayı kazanan Etiyopya asıllı Hollandalı Sifan Hassan, törene başörtüsüyle katıldı. Fransa’nın sporcularının açılış törenine başörtüsüyle katılmasını yasaklamasına rağmen, Hassan’ın bu tercihinin özel bir anlam taşıdığı ifade edildi.

 

Kapanış töreninde olimpiyat bayrağı, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından 2028 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyecek Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’a teslim edildi. Karen Bass, bayrağı ABD’li yıldız cimnastikçi Simon Biles ile birlikte aldı. Simon Biles, bayrağı ABD’li sinema oyuncusu Tom Cruise’a verdi. Cruise, bayrağı motosikletle stattan ayrılırken, bayrak ekranlarda yansıtıldı.

 

Törenin ardından, Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish ve Snoop Dogg’un verdiği konserlerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıldı. Kapanış, büyük bir havai fişek gösterisiyle sona erdi. – Duygu Ertaş-