Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İskenderun trafiğine çözüm istiyor

CHP İskenderun İlçe Teşkilat

CHP İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Av. Hüseyin Derin, yönetim kuruluyla birlikte şehirdeki trafik aksamaları ve depremzedelerin konut ihtiyaçlarından esnafın yaşadığı sıkıntılara kadar birçok soruna dikkat çekti. Derin, kısa sürede akılcı çözümler talep etti.
PAC Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısında, kısa süre önce değiştirilen trafik akış yönünün ardından meydana gelen trafik yoğunluğuna dikkat çekildi. Derin, “Trafik akışında yapılan değişiklikler, sürücülerin ve esnafın görüşü alınmadan yapıldı. Bu durumda geldiğimiz nokta ortadadır,” dedi.
Yaz aylarında şehir dışında olan birçok İskenderunluya rağmen trafik yoğunluğuna vurgu yapan Derin, “Okullar açıldığında ve kış aylarında yağışlar arttığında bu trafik sorunu daha da kötüleşebilir. İskenderun, deprem sonrası hızlı toparlanan ilçe olarak algılansa da trafik sorunundan hastane sorununa kadar pek çok konuda sıkıntılar yaşıyor,” şeklinde konuştu.


Derin, sahil şeridindeki tahkimat çalışmalarının tamamlanamadığını, depremzedelerin konut ihtiyaçlarının karşılanmadığını ve bu sorunların şehirde ciddi şekilde hissedildiğini belirtti. “Trafik sorunu eklenmeden bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek, vatandaşa eziyet etmemek için acil önlemler alınmalıdır,” diye ekledi.
CHP İlçe Başkanı, Büyükşehir Belediyesi’ni trafik sorununu kalıcı çözümlerle ele almaya çağırarak, “Okullar açılana kadar mevcut trafik düzenlemelerinin gözden geçirilmesini ve gerekli planların hayata geçirilmesini bekliyoruz. Trafik akışını düzenli hale getirip alternatif yollar açılması gerektiğinin altını çiziyoruz,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-