Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Organize suç çetesi ‘Kuyu’ya düştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’da organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Kuyu-17” operasyonunda 15 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana merkezli olarak 4 ilde düzenlenen operasyonlarda, elebaşılığını Ahmet Kurt’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti. Operasyon kapsamında Kurt’un da aralarında bulunduğu 15 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Operasyon sırasında gözaltına alınan şüphelilerin, “nitelikli yağma”, “mala zarar verme”, “kasten yaralama”, “silahla tehdit” ve “6136 sayılı Kanuna Muhalefet” gibi suçları örgütlü olarak işlediklerinin tespit edildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, şüphelilerin kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koyduklarını, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj yoluyla bu malları başkalarının üzerine zorla geçirdiklerini ve bundan komisyon aldıklarını belirtti.
Operasyonlar sonucunda, av tüfekleri, çok sayıda alacak-verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurtulmuş dilekçelerin ele geçirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, Adana Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ile operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik etti. -Yusuf Cemil Karaçay-mutlu