Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hassa’da üzüm hasadı başladı

Hatay’ın Hassa ilçesinde, yaklaşık

Hatay’ın Hassa ilçesinde, yaklaşık 49 bin dekar alanda yetiştirilen üzümlerde 98 bin ton rekolte bekleniyor. Üzüm hasadının başlaması dolayısıyla düzenlenen programda, Hatay Valisi Masatlı da yer aldı.

Türkiye’nin en verimli arazilerinden biri olan Hatay’ın Amik Ovası’nda, bölge ekonomisini destekleyen tarım ürünlerinin çeşitliliği dikkat çekiyor. Depremin etkilerini üretimle aşmaya çalışan çiftçiler, Hassa’da üzüm hasadına başladı.

Hassa’da düzenlenen hasat programına Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, Kırıkhan Kaymakamı Ayhan Akbay, çiftçiler ve ilçe protokolü katıldı. Etkinlikte, Vali Masatlı, eline makas alarak üzüm bağından üzüm topladı ve üreticilere bereketli kazançlar diledi.

Vali Masatlı, Hatay’da zeytinden narenciyeye, buğdaydan pamuğa kadar birçok tarım ürününün yetiştirildiğini belirterek, “Bölgemizde tarihsel bir üretim kültürü var. Özellikle Hassa bölgemizde üzümün tarihsel üretimi nedeniyle güçlü bir bağcılık ve pekmez kültürü mevcut. Çiftçilerimiz, eski kültürü modern yöntemlerle sürdürüyor. Çiftçilerimizin sürdürülebilir tarım anlayışını desteklemek için her türlü yardımı sağlıyoruz ve hibelerden yararlandırıyoruz” dedi.

Üzüm hasadının bölge için önemini vurgulayan Vali Masatlı, üreticilerin desteklenmesi ve tarımın modernleşmesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-