Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silahla tartışmaya giren sivil polise soruşturma geldi

Hatay’ın Antakya ilçesinde, trafikte

Hatay’ın Antakya ilçesinde, trafikte yaşanan bir yol verme tartışması sonucu polis memuru hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Olay, Mart ayında Habibi Neccar Kavşağı’nda meydana geldi.

Seyir halindeyken Emre Akgül ile sivil ekip aracıyla trafikte ilerleyen bir polis memuru arasında yol verme konusunda tartışma yaşandı. Tartışma, Akgül’ün kornaya basmasıyla başladı ve yol verme süreciyle devam etti. Polis memuru, Akgül’ün ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle trafik cezası uyguladı.

Görüntülerde, Akgül’ün polis memurunun ikazına rağmen aracını yol kenarında duran başka bir polis grubunun yanına çekmesi ve ardından polis memurunun kendisine trafik cezası kesmesi yer aldı. Akgül, olayın ardından polis memurunun tehlikeli davranışları nedeniyle şikayetçi oldu.

Emre Akgül, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Ben trafikte kendi şeridimde seyir halindeyken karşı taraf plakasız ve sinyalsiz bir şekilde önümdeki araca doğru hamle yaptı. Bu duruma tepki olarak kornaya bastım. Polis memuru durarak bana karşı ‘ne var, ne var’ diyerek tartışmak istedi. Yol vermeyeceğimi belirterek devam ettim. Polis olduğunu bilmiyordum; polis olduğunu bilsem en başından yol verirdim. Yanındaki arkadaş silah çekip arkamdan koşunca, ben aslında polisten kaçmadım, sadece ilerideki polis ekiplerinin yanına doğru ilerledim. Arkadaş gelip polis olduğunu söylediğinde olayın şokuyla derdimi anlatmaya çalıştım. Gerekli yerlere müracaat ettim ve adaletin yerini bulmasını umuyorum. Olay tamamen kişiseldir, tüm polisleri bağlayan bir durum yoktur.”

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. – Volkan İcil-