Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nuraydın çiftinden “Göbek bağıyla bağlanmak” atölyesi

Antakyalı sanatçılar Sefa ve

Antakyalı sanatçılar Sefa ve Kenan Nuraydın çifti “ Sıfır Noktasında Sanat” adlı proje kapsamında ortak bir atölye çalışmasına imza attı. 20 Ağustos tarihinde gerçekleşen atölye çalışması Ekinci mahallesi Servas Barış okulunda gerçekleşti. Uzun süredir şehir dışı ve yurt dışından gelen sanatçıların öncülüğünde Antakya’da sanatsal konularda atölye çalışmalarının yapıldığı “Sıfır noktasında sanat” adlı proje kapsamında depremde büyük yaralar alan Antakyalıların moral ve motivasyon ve sanat ile ayağa kalkması hedefleniyor.

Atölye çalışmasını gerçekleştiren sanatçılar Sefa ve Kenan Nuraydın etkinlik ile ilgili olarak “ Kent sadece binalardan yollardan oluşan bir yığın değildir. Mekan ve birey arasındaki ilişki, mekana yüklenen değişken anlamlar, bir kayıt alanı – hafıza oluşturur. Bu olgu bize kent ve bireyin birbirinden soyutlanamayacak – ayrılamayacak bir bağla “göbek bağıyla” bağlı olduğunu gösterir.

Kadim Antakya yaşadığı 7 yıkımın ardından kendisine göbekten bağlı ,kendisini terk etmeyen bireyleriyle, her yıkımın ardından olduğu gibi 8. defa da toprağa gömülü tohumun gizeminden tekrar filizlenip yeşerecektir!

Tarih öncesi Çağlar’dan bu yana insanların gereksinimlerini gidermede kullanılan en yaygın, doğal ve organik malzeme olan ahşabı kullanarak, Antakya’ya dair hafızlarda kalan mekanları ve önemli simgeleri üç boyutlu atölyemizde katılımcılarımızla beraber gerçekleştirdik” bilgisini paylaştı.

Sıfır Noktasında Sanat adlı proje sorumlusu Melisa Kurtuluş da sanatçılar hakkında şu bilgileri aktardı.

Kenan Nuraydın; Antakya’da doğan performans sanatçısı ve Görsel Sanatlar öğretmeni. 1999 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Resim- iş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Ulusal ve uluslararası alanda bir çok sergi ve etkinliğe katılmış ve performanslar gerçekleştirmiştir

Çalışmalarını gündelik hayatın çelişkilerinden ve dinamizminden aldığı ilhamla şekillendirir. Çalışmalarında bağlı bulunduğu coğrafyanın, ona yüklediği muhalif olma ve politik tavır geliştirme kodlarını kullanarak, bedeni üzerinden bir anlatım dili oluşturur. Sanatçı için beden güçlü, dayanıklı, kışkırtıcı, bozucu, bozguncu ve itaatsiz olmakla birlikte, nitelikli bir saldırı aracıdır. Beden onun için en eski ve en ilerici. Sanatçı hala Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşamaya ve üretmeye devam etmektedir.

Sefa Nuraydın; 1989’da Tokat’ta doğdu. Güzel Sanatlar Lisesinden 2007’de, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Resim-iş Öğretmenliğinden ise 2012’de mezun oldu. Meslek hayatına Antakya’da başladı ve depremden sonra Arsuz’da Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak devam etmektedir. Üç kişisel resim sergisi ayrıca birçok karma resim sergisine katılım sağlamıştır. Dönem dönem atölye çalışmaları yapmaktadır.” – Sinan Seyfittinoğlu-