Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mücbir Sebep Hali Hatay’da Uzatılacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Şubat depremleri sonrası mücbir sebep hali uygulamasına başlamıştı. Ancak, bu uygulamanın 31 Ağustos 2023’te sona ermesi üzerine gelen tepkiler nedeniyle, içeriği kısıtlanarak Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinde devam edileceği belirtilmişti. Buna rağmen, bölgede yaşamın normale dönememesi nedeniyle mücbir sebep halinin 31 Ağustos 2024’te son bulacağı duyuruldu.
Hatay’daki mali müşavirler, yaşamın normale dönmediğini vurgulayarak, çeşitli mecralarda seslerini duyurmaya çalıştı. Mücbir sebep halinin uzatılmaması durumunda hem mükelleflerin hem de mali müşavirlerin yeni bir yıkımla karşılaşabileceklerini ifade ettiler.
Bu gelişmeler üzerine, AK Parti Hatay Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşerek konuyu gündeme taşıdı. Yayman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın konuyu takip ettiğini ve özellikle etkilenen şirketler için çözüm üzerinde çalıştığını belirtti. Yayman, “Cumhurbaşkanı Yardımcımıza Hatay halkının önemli bir talebi olarak mücbir sebep konusunu arz ettim. Başkanımıza Depremzede Hatay’ımıza verdiği değer ve önem için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-