Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malazgirt Zaferi’nin 953.Yıl Dönümü

Muş’ta düzenlenen “Malazgirt Zaferi’nin

Muş’ta düzenlenen “Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaferin yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını belirtti. Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin, Anadolu’nun kapılarını bir daha kapanmamak üzere açtığını ve bu zaferin, tarihimizi ve edebi ikametimizi belirlediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Malazgirt Zaferi, yaklaşık bin yıldır Anadolu’yu vatan eylemeye devam ediyor. Bu zafer, milletimizin birlik ve dirlik şuurunun bir destanı, zulme ve zalime karşı duruşunun ifadesidir.”
“Malazgirt, vahdetin ve zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. Sultan Alparslan, savaşta şehit olursa beyaz elbisesinin kefen olmasını istemiş ve şehadet ile muzaffer olmanın kendisi için saadet olduğunu belirtmiştir.”
“953 yıl önce Sultan Alparslan, Malazgirt Zaferi ile istikbalin bizim olacağını müjdelemişti. Bu zaferin ardından sadece dört yıl içinde Anadolu Selçuklu Devleti kurularak bu topraklar vatan eylemiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitleri rahmetle anarken, “Rabbim, kahraman şehitlerimizin yolundan bizleri ayırmasın” şeklinde dua etti. Malazgirt Zaferi’nin, Türkiye’nin bin yıllık vatan mücadelesinin simgesi olduğunu ve bu zaferin ışığında daha büyük zaferler kazanılacağına inandıklarını belirtti. – Volkan İcil-