Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRT çalışanları Gazze’de yaralandı

İsrail’in Han Yunus kentinde

İsrail’in Han Yunus kentinde düzenlediği saldırıda TRT Arabi kameramanı Muhammad ez-Zeanin şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı. Olay, Nasır Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırının önündeki bir araca yapılan saldırıda meydana geldi. Saldırıda ez-Zeanin’in yanı sıra asistanı Muhammed Karaca ve birçok basın mensubu da yaralandı.

Gazze’de 171 Gazeteci Hayatını Kaybetti
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları sonucunda 171 gazeteci hayatını kaybetti. Açıklamada, uluslararası topluma ve basınla ilgili uluslararası kuruluşlara seslenilerek, İsrail’e caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısı yapıldı.

CPJ’den Açıklama: 116 Gazeteci Öldürüldü
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Gazze’de 116 gazeteci ve basın çalışanının öldürüldüğünü, ayrıca 350 ölüm, yaralanma ve tutuklama olayının da araştırıldığını duyurdu. CPJ, bu olayların detaylı bir şekilde incelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. – Volkan İcil-