Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şantiyeye dönen Hatay’da sağlık krizi

6 Şubat depremlerinin ardından

6 Şubat depremlerinin ardından “yok” denilen asbest, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden uzman bir ekip tarafından tespit edildi. Depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Hatay’da, binaların yıkımı ve enkaz kaldırma sırasında ciddi bir asbest tehlikesi ortaya çıktı. Uzmanlara göre, Hatay, depremin ardından yeni bir afete dönüşecek ciddi bir halk sağlığı kriziyle karşı karşıya kalacak.
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, kentte plansız bir şekilde yürütülen şantiye faaliyetlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım Kara, katıldığı bir televizyon programında hava kirliliği ve toz bulutlarının Hataylıların sağlığını tehdit ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Hatay’da bugün yaşanan en vahim sorunlardan biri, yurttaşlarımızın adeta nefes alamaz hale gelmesidir. Depremin yaraları sarılmadan geçen 18 ay boyunca sorumsuzca verilen Çevresel Etki Değerlendirmeleri (ÇED), kontrolsüz yıkımlar ve mantar gibi çoğalan taş ve maden ocakları nedeniyle halkımız evlerindeki pencereleri dahi açamaz duruma geldi. Şehrimiz plansızca bir şantiye yerine dönüşmüş durumda ve bu durum, kabul edilemez bir halk sağlığı krizine neden oluyor. Hoyratça yapılan yıkım ve inşa çalışmaları sonucunda ortaya çıkan hava kirliliği ve toz bulutları, Hataylıların sağlıklarını tehdit ediyor. Tekrar soruyoruz, Hatay’ı adeta kuşatan kirletici tesislerin gelecekte yol açabileceği sağlık etki maliyetlerinden hangi kamu kurumları ve yöneticiler sorumlu tutulacak?” -Yusuf Cemilk Karaçay-