Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lağım kapağı patladı, hastalıklar hortladı

Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu

Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde lağım patlağı nedeniyle vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Son 15 gündür defalarca Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) ile iletişime geçen mahalle sakinleri, halen bir çözüm bulunmadığını belirtiyor.

Mahalledeki Dere 1 Sokak’ta bulunan A. Baklacı Apartmanı önünde yaşanan lağım patlağından dolayı bölgeye yoğun bir şekilde pis koku yayılıyor. Vatandaşlar, patlak nedeniyle hem çevre kirliliği hem de sağlık riskleri nedeniyle büyük rahatsızlık duyuyor.

Gazetemize ulaşan vatandaş, bu sorunla ilgili olarak HATSU’yu defalarca aradığını ancak henüz bir çözüm alamadığını ifade etti. Vatandaşlar orun yaşadığı bölgeden çektiği fotoğrafları da paylaşarak durumu gözler önüne serdi ve acilen çözüm beklediklerini vurguladı.

Mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce müdahale etmesini ve hem çevre temizliği hem de halk sağlığı açısından gerekli önlemleri almasını talep ediyor. Bu olumsuz durumun bir an önce düzeltilmesini ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması için kalıcı çözümler üretilmesini bekliyorlar. – Volkan İcil-