Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’dan Tepki Büyük: “Mücbir Sebep Süresi Yetersiz!”

“Mücbir Sebep Hali” uygulamasının

“Mücbir Sebep Hali” uygulamasının Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde 30 Kasım 2024’e kadar uzatılması kararı, ilk bakışta olumlu karşılansa da Hatay’daki işletmeler, esnaf ve şirketler arasında memnuniyet yaratmadı. İş insanları, tüccarlar, çiftçiler ve esnaf, mücbir sebep halinin mevcut ekonomik durum ve sosyal yaşam düzelene kadar sürmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

Başta Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa olmak üzere Hatay’da ekonominin çarkını döndüren işletmelerin ve esnafın yetkilileri, şu görüşleri dile getirdi:

“Uzatma kararı için Sayın Cumhurbaşkanına, Bakanlara ve Bakan Yardımcılarına teşekkürler ediliyor, ancak bu durum Hatay’a ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi bir şey. Hatay’da kimse bu üç aylık uzatmaya razı değil. En azından şehrin kendine gelene kadar uzatma bekleniyordu. Söz verilen evler ve iş yerleri teslim edilene kadar bu sürenin uzatılması isteniyor. Hatay’ı hâlâ diğer deprem bölgelerindeki illerle bir tutmak büyük bir yanlış. Hatay’daki yıkım ve vefat sayısı, diğer 11 ilin toplamından fazla. Bu kadar acının, yıkımın ve gözyaşının olduğu bir şehirde, mücbir sebep süresinin yalnızca 30 Kasım 2024’e kadar uzatılması, burada yaşayanları tatmin etmiyor.” -YUsuf Cemil Karaçay-