Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mullaoğlu: Hükümetin iş bilmezliği mağduriyetleri arttırıyor

CHP Hatay Milletvekili Servet

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Tele1 TV’de Musa Özuğurlu’nun sunduğu Sabah Pusulası programına katılarak Hatay’daki rezerv alan mağduriyetleri ve zeytinlik alanların tahribatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mullaoğlu, hükümetin deprem sonrası süreçte izlediği yöntemleri eleştirerek, “Hükümet, ilk günden itibaren iş bilmezliğini maalesef gösterdi” dedi.
Kamulaştırma Usulsüzlükleri Mullaoğlu, kamulaştırma süreçlerinin yasaya uygun yürütülmediğini belirtti. Hiçbir tebligat yapılmadan, prosedürlere uyulmadan iş makinelerinin devreye sokulduğunu ifade etti. “Zeytin ağaçları sökülüp atılıyor. Kaç ağaç söküldü, kimse bilmiyor. Vatandaşlar, hukuki süreçler izlenmediği için tedirgin” dedi. Kamulaştırmanın yasal prosedürleri takip edilmesi gerektiğini belirten Mullaoğlu, acele kamulaştırma yönteminin dahi yanlış uygulandığını vurguladı.
Vatandaşların Mağduriyeti Artıyor Depremzedelere konteyner yerleştirildiğini ancak dün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde vatandaşları başka bir yerdeki konteyner kente taşıyacakları öğrendiğini belirten ve vatandaşları 30 km uzağa taşınmak zorunda bırakıldığını söyleyen Mullaoğlu, “Bu insanları neden mağdur ediyorsunuz? Derhal bu yanlıştan vazgeçmelisiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Programın sunucusu Musa Özuğurlu ise hükümetin bu tür adımları kasıtlı olarak attığını düşündüğünü belirterek, “Hangi akıl depremzede insanları 30 km ileriye atar? Burada kasıt arıyorum” dedi.
Konut İhtiyacı Yüzde 90 Eksik Felaketin üzerinden neredeyse iki yıl geçmesine rağmen yalnızca 12 bin konutun teslim edildiğini belirten Mullaoğlu, ihtiyaç duyulan konut sayısının 140-144 bin olduğunu söyledi. Teslim edilen konutların ihtiyaç duyulanın sadece %10’una denk geldiğini ifade etti.
Rezerv Alanlarda Belirsizlik ve Plansızlık Rezerv alanlardaki sürecin ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Mullaoğlu, ilk başta az ve orta hasarlı binaların güçlendirilebileceği söylenirken, sonradan bu alanların rezerv alan ilan edilerek binaların yıkılmasının planlandığını aktardı. Vatandaşların bu duruma gösterdiği tepkinin ardından uygulamanın yumuşatıldığını dile getiren Milletvekili Mullaoğlu, devletin ve hükümetin yeterli ciddiyeti göstermediğini savundu. – Yusuf Cemil Karaçay-