Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Günay Güner

Mustafa Kemal’in Askerleri

Harp Okulları 2024 yılı mezunları tarih yazımına kayıtlandı. Okullarının birincileri komutanlarımızın da içinde yer aldığı yeni mezun teğmenler kılışlarını çekmiş durumda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” savsözünü haykırdılar. Olası sonuçlarını öngöremez değiller. Belli ki göze almışlar. Gelişmeler doğruladı. Önce üç maymun tavırları sergilendi. Bir iki gün sonra ise yeni uyanmışçasına soruşturma başlatıldı.

İmdi soru şu: Türkiye ilk kez sağcı yönetim görmüyor. Türkiye ilk harp okulu mezunlarını vermiyor. Neden şimdi?..

AKP’nin ülkeye askeri alanda da büyük zarar verdi, veriyor. TSK’nin saygınlığını yerlerde süründürmek için her yöntemi kullandı. TSK’yi Kıbrıs’ta işgalci gösterecek ittifaklar içine girdi. Fetöyle birlikte Ergenekon denilen tuzakları kurdu ve uyguladı. Sahteciliğin her türlüsü dolaşıma sokuldu. Bir orduda 300 casus subay olur mu? Denizci subayların fuhuşla ilgisi nerede görülmüş? Daha niceleri iddianamelere yazıldı… Bu aynı zamanda CIA operasyonuydu. ABD’nin Karadeniz’de at oynatmasını önleyen TSK’ydi. Montrö Antlaşmasını tartışmaya açtı. Bu konuda görüş açıklayan emekli generalleri, 28 Şubatla ilgili gördüğü 80’li yaşlardaki generalleri hapse attı. Fetöyü Kozmik Odaya soktu. Bu nedenle savaş planları açığa çıktı, onlarca gizli görevli öldürüldü. 15 Temmuz 2016 dinci faşist darbesinin koşullarını yarattı. Ardından darbecilerle savaşıma girmedi. Atatürkçü subayları tasfiyeye çalıştı. Aklanmalarına karşın görevlerine başlatmadı. Aymazca Ortadoğu siyaseti şehitler vermemize yol açıyor. Suudi Arabistan ordusuyla ortak tatbikat yapıldı. Yunanistan’ın işgal ettiği adalarımız konusunu bilmezden gelmektedir. PKK’nın güç kazanmasına yol açıldı…

6 Şubat 2023 depreminde ordu kışladan çıkarılmadı. Bu ilktir. Ve benzer birçok olay TSK için dinsel, tarikat-cemaat yapılı ordu algısı yarattı.

Teğmenlerimiz bu algının ağırlığına katlanamadılar. Katlanamazlardı. Boş söz değil. Türk ordu kökleri çok güçlüdür. Hafife alanlar altından kalkamaz.

Darbe darbe diye höykürenler kurulan tuzakların ortaklarıdır. Sarıklı amiral, mürid asker-subay, terfi eden bu tür aymaz subaylar tehdit olmuyor ama Mustafa Kemal’in askerleriyiz, savsözüyle çığlıklanan yiğit teğmenler tehdit sayılıyor, öyle mi…  Geçeceksiniz!

Bu tepkilerinin altında güçlü istencin yarattığı korku yatıyor.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER