Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altun, yayın yasağının devam ettiğini belirtti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Narin Güran cinayeti soruşturmasında gizlilik kararının sürdüğünü açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyonla mücadele sürecini yürüttüğü belirtildi.

Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Dün kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurladığımız masum kızımız Narin’in katledilişi ile ilgili soruşturmada alınan gizlilik kararı halen geçerlidir. Geleneksel ve dijital medya mecralarında soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içeren bilgilerin yayıldığı, kamuoyunun hassasiyetlerinin belli çevrelerce kullanılarak konu üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirilmeye çalışıldığı müşahede edilmektedir.”

Narin Güran’ın katillerinin adalet önünde hesap vermesi ve en ağır cezayı alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu yakından takip ettiğini belirten Altun, yetkili kurum ve kişilerin görevlerini titizlikle yürüttüğünü vurguladı. Altun, İletişim Başkanlığı’nın tüm kurumlarla koordinasyon içinde dezenformasyonla mücadele ettiğini belirtti.

Vatandaşlara dezenformasyon içeren bilgilerin yayılmasını engelleme konusunda sorumluluk çağrısında bulunan Altun, “Soruşturmanın gidişatı için büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, vicdanlarımızı yaralayan bu elim hadise ile ilgili sadece yetkili kurum ve kişilerce yapılan açıklama ve bilgilendirmelere itibar edilmesini önemle rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı. – Volkan İcil-