Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cemil Yıldız’ın Yorumuyla :”Hatayspor transferde sınıfı geçti mi?”

Hatay’ın en eski spor

Hatay’ın en eski spor haberci ve yorumcularından gazetemiz Yazı İşleri müdürü Cemil Yıldız bu yıl sona eren transfer sezonu sonrası Hatayspor yönetiminin transfer karnesini masaya yatırdı. Usta gazeteci Yıldız transferin önemine vurgu yaparak doğru ve yanlışları yazdı. İşte gazeteci Cemil Yıldız’ın görüşleri “

Futbolda transfer sona erdi.

İlk 4 maçta umduğu sonuçları alamayan Hatayspor’un teknik direktör değişikliği sonrası transferdeki hızlılığı bal vermeyen arıya benzedi, istenilen futbolcular alınamadı.
Aboubakar,Calvo ve Bilal’ı renklerine bağlayan Hatayspor’un, bitime günler kala transfer etmeğe çabaladığı Endre çekici. Keita, Emre mor,Serdar Aziz,Taylan Antalyalı gibi yıldız isimlerin hiçbirini alamaması hayal kırıklığı yarattı. Hatayspor transfer komitesi ve yönetim bu anlamda sınıfta kaldı
Bordo-beyazlı ekibin kadro kalitesi olarak süper lig seviyesinin altında olduğunu herkes biliyor ve kabul ederken, yönetimin biri Fransa 2. liginden olmak üzere 3 kişinin transferiyle yetinmesi ileriki süreçte bordo-/beyazlı ekibin çok zorlanacağını şimdiden gösteriyor.
Transfer sezonu bitti,peki bundan sonra ne yapılabilir?
Deneyimli bir teknik direktör nezaretinde en iyiyi yapabilmesinin yolu; yine mevcut kadrodaki futbolcuların geliştirilmesi, uyumun sağlanması, daha önemlisi kadrodaki Rivas başta olmak üzere yetenekli bazı futbolcuların form düzeyinin yükseltilmesi olmalı..
Formda bir Rivas,Aboubakar’dan da diğerlerinden de takıma daha fazla yarar sağlar..
Formda bir Rivas 2-3 transferle eş değer.
Formda bir Rivas ile Strandberg,Fernandes gibi futbolcular daha verimli olur.
Hatayspor’da:Yeni teknik direktör,yeni heyecan ve umutla: KamilAhmet,Cemali,Strandberg,Abdulkadir,Görkem,Pedro gibi futbolcuların form grafikleri yükseltilmeli, verim maksimum düzeye çıkarılmalı..
Kilama,Massanga gibi 2 kaliteli futbolcunun yanında vasatın üzerine çıkamayan bu futbolcuların form düzeyi yükselirse Bordo-beyazlı ekip ilk yarıyı umduğu yerde olmasa da daha yakın yerde tamamlar.Hayal kırıklığı yaşanmaz, ancak ara transfer mutlaka yapılmalı..
Beşiktaş’tan kiralanan Aboubakar yarınki Alanyaspor maçı kadrosunda yok. Kamerunlu futbolcu dün akşama kadar Mersin’e gelmemişti, kafile de bu sabah Alanya’ya uçtu, muhtemelen de kadroda yok..
Bilal 4-5 gündür; Cavlo 2 gündür idmanlara çıkıyor,kadroya girebilirler ancak ilk 11’de oynamaları neredeyse imkansız gibi..
Bu durumda Teknik direktör Rıza Çalımbay, 5 gündür çalıştırdığı mevcut futbolculardan en yüksek verimi alarak yarınki maçta iyi bir sonuçla, lige iyi başlangıç yapmak isteyecek..”