Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne’de doğa katliamı!

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’nde yer alan ve benzersiz manzarasıyla tanınan Dekuk Şelalesi’nde dinamit patlatıldı. Patlamanın taş ocakları şirketleri, define arayan kişiler veya başka bir grup tarafından mı gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor.

Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. Başkan Özgün, sorumluların tespit edilip en sert cezaların uygulanacağını belirterek, bölgede çalışma yasağı getirileceğini duyurdu. “Dün akşam saatlerinde Dekuk Şelalesi mevkiinde duyulan patlama sesleri üzerine zabıta ekiplerimiz bölgeye intikal etmiş ve etraflıca araştırma çalışmalarına başlanmıştır. Tespitlerimiz sonrası ilgililere en sert cezayı uygulayacağımızı ve bölgede çalışma yasağı getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Doğamızın tahrip edilmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.

Defne Halk Temsilcileri Meclisi Başkanı Hizam Hasırcı, olay hakkında sert bir tepki gösterdi. Hasırcı, “Tarihi Dekuk Şelalesi, kimliği belirsiz doğa düşmanları tarafından tahrip edildi. Yaşanan patlamada bölgede bulunan 2 vatandaşımızın yaralandığı bilgisi alınmıştır. Faillerin tutuklanmasını ve doğa ile insanlık için adalet sağlanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. – Volkan İcil-