Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğa katliamına 400.000₺ ceza: Peki yeterli mi?

Hatay Valiliği, Defne ilçesi

Hatay Valiliği, Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde bulunan DEKUK Şelalesi çevresinde yaşanan doğa tahribatıyla ilgili maden ocağı firmasına 400.000 ₺ para cezası kesildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından valilik, firmanın faaliyetlerini durdurdu ve konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, taş ocağının Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ruhsatına uygun olmasına rağmen, patlatma işlemleri sırasında kaya parçalarının şelale yatağına yuvarlanarak zarara yol açtığı belirtildi. Bu nedenle firmanın 400.000 ₺ ceza ile cezalandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, doğaya zarar veren faaliyetlerin durdurulduğu, idari süreçlerin devam ettiği ve şelalenin eski haline getirilmesi için gerekli çalışmaların hızla başlatılacağı vurgulandı.

Ancak, kamuoyunda cezanın düşük olması yönünde ciddi eleştiriler gündeme geldi. Vatandaşlar, “Bir daha eski haline gelmeyecek bu şelaleyi yok etmenin cezası sadece 400.000 ₺ mi?” diyerek daha ağır yaptırımlar talep ettiler. – Volkan İcil-