Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuruyer’de Taş Ocakları ve Beton Santrallerine Protesto

Antakya Çevre Koruma Derneği

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, Kuruyer Mahallesi’nde artan taş ocakları ve beton santrallerinin çevresel etkilerine dikkat çekti. Karasu, depremler sonrası bölgedeki ekosistem ve halk sağlığının ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “11 taş ocağı ve çok sayıda beton santrali, hava kirliliğini artırarak tarım ve hayvancılık faaliyetlerimizi tehdit ediyor. Meralarımız talan edildi, bu durum geçim kaynaklarımızı yok ediyor,” dedi.

Kuruyer Mahallesi Muhtarı Yusuf Karadeniz ise, tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekerek, “Biz burada danamızı besleyemezsek, şehirdeki kasap et satamaz. Koyun besleyemezsek, çarşıda çökelek satılamaz. Tarım yapamayan köylüler artık fabrikalarda kamyon şoförü olarak çalışmak zorunda kalıyor,” ifadelerini kullandı.

Karasu, taş ocaklarının ve beton santrallerinin yaydığı tozun sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine de değinerek, kanser vakalarının artış gösterdiğini, insanların yaşam alanlarının gasp edildiğini belirtti. “Çevre kirliliği ile mücadele etmek zorundayız. Sağlıklı bir yaşam için, bu tesislerin faaliyetlerine son verilmelidir,” dedi.

Mahalledeki hava kirliliği ve sağlık sorunlarının, yerel halk için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Karasu, “Anayasanın 56. Maddesi gereği herkes sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle yetkilileri, sağlığımızı tehdit eden bu tesislere karşı önlem almaya davet ediyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı. – Volkan İcil-