Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da Gaziler Günü Töreni

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 19

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Tören, İskenderun kent merkezindeki Atatürk büstünde düzenlendi. İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, İskenderun Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunma işleminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinlikler kapsamında, İskenderun Millet Parkı sosyal tesislerinde şehit, gazi ve ailelerine yönelik bir kahvaltı düzenlendi. Kahvaltı sonrası şehitler ve gaziler için dualar edildi.

Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ise, “Bu vatanın her karış toprağını savunan, dününde, bugününde, yarınında savunacak olan gazilerimize, şehitlerimize sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Buradaki şehit ve gazi ailelerimizden yakınlarına şunu söylemek istiyorum; ben bir evladınız olarak her zaman emrinizdeyim. Ne zaman emirleriniz olursa biteceğine söz veriyorum, hakkınızı helal edin. Allah sizleri var etsin,” ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca, İskenderun Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Kıbrıs gazisi Neşet Turhan da bir konuşma yaptı. Turhan, “Türk’ün Anadolu’daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen emperyalist güçler, 1. Dünya Savaşı sonunda ülkemizi dört bir yandan parçalamayı amaçlayan Sevr Anlaşması’nı milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan ordusunu 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’e çıkardılar. Kahraman ordumuz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Yunan ordusunu Sakarya’da bozguna uğratarak topraklarımızdan atmıştır,” dedi.

Tören, gazilere ve şehit ailelerine yönelik duygu dolu anlarla sona erdi. – Volkan İcil-