Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan Günaydın’dan Rahmi Doğan tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 6 Şubat depremleri sırasında Hatay Valisi olan Rahmi Doğan’ın Sakarya Valisi olarak atanmasına tepki gösterdi. Günaydın, “Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” diyerek Doğan’ın atanmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı ve 16 ilin valisi değişti. Bu atamalardan biri de Rahmi Doğan’ın Sakarya Valiliği’ne getirilmesi oldu. Günaydın, bu durumu ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi:

“Şüphesiz 6 Şubat’ta Türkiye’nin 11 ilini sarsan çok büyük bir deprem yaşandı. Bu depremde kamu görevlerinin bir sorumluluğu var mıdır? Elbette vardır. Deprem öncesi gerekli önlemler yıllar boyunca alınamadı. Deprem sonrası zararın giderilmesinde etkinlik ve eşitlik sağlanabildi mi? Hayır.” dedi.

Günaydın, Hatay’da rezerv alanların belirlenmesi, kira yardımlarının yapılması gibi konularda eşitsizlikler yaşandığını belirtti. Ayrıca, Hatay Valisi’nin başka bir fiili göreve atanmasının kamuoyunun vicdanına bırakılması gerektiğini vurguladı.

Ne Olmuştu?
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce vatandaş yaşamını yitirmişti. Dönemin Hatay Valisi Rahmi Doğan, 15 Mart 2023 tarihinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş, ancak aday gösterilmemişti. Daha sonra merkez valisi olan Doğan, şimdi Sakarya Valisi olarak atandı.

Hatay’da yaşayan Cahit Aşkar, Doğan hakkında, deprem öncesinde ve sonrasında gerekli önlemleri almamak suretiyle binlerce vatandaşın ölümüne neden olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Doğan hakkında yapılan suç duyurusunu soyut ve genel nitelikte buldu ve işlem yapmadı. Yargıtay’ın bu kararı sonrası Doğan, Sakarya Valisi olarak göreve başladı. – Volkan İcil-